Πολιτική Επιστροφών της ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΕ.

Τα προϊόντα που πουλάει το odosygeias.com έχουν προσεκτικά επιλεγεί από ειδικούς και με γνώμονα την παρεχόμενη ποιότητα του παραγωγού ή προμηθευτή μας.

Το odosygeias.com αποθηκεύει όλα τα προϊόντα σε ιδιόκτητους χώρους που τηρούν αυστηρά τις προδιαγραφές αποθήκευσης και συντήρησης του κάθε προϊόντος (θερμοκρασία, υγρασία, εξαερισμός κοκ).

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες ώστε τα προϊόντα που προωθούμε στους πελάτες μας να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα προϊόν μπορεί να είναι χαλασμένο χωρίς δική μας ευθύνη.

Δεχόμαστε επιστροφές προϊόντων τα οποία είναι χαλασμένα, χωρίς κανένα περιορισμό, εφ’ όσον το πρόβλημα διαπιστωθεί από εσάς και μας πληροφορήσετε σχετικά το αργότερο σε πέντε ημέρες από την παραλαβή του προϊόντος.

Όσο αφορά τα λαχανικά και τα φρούτα το αργότερο σε 24 ώρες απο την παραλαβή τους.

Παρακαλούμε τους πελάτες μας να μας ενημερώνουν σχετικά μέσω της φόρμας  “Επικοινωνία” είτε τηλεφωνικά στο 2177020670 είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο email [email protected] , και αναγράφοντας το ακριβές πρόβλημα και αν είναι δυνατόν τον αριθμό παραγγελίας. Αρμόδιος συνεργάτης θα επικοινωνήσει μαζί σας προκειμένου να δρομολογήσει την διαδικασία επιστροφής ειδών και χρημάτων.

Στην αναγραφή του προβλήματος παρακαλούμε να δηλώνετε και εάν επιθυμείτε την επιστροφή των χρημάτων στον λογαριασμό σας ή την αντικατάσταση του χαλασμένου προϊόντος.

Ο πελάτης οφείλει να επιστρέψει το χαλασμένο προϊόν μόνο εαν του ζητηθεί, έτσι ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε σχετικά και εμείς τον προμηθευτή μας, είτε την εταιρεία κούριερ.

Η επιστροφή γίνεται με δική μας δαπάνη, η δε επιστροφή των χρημάτων ή η αντικατάσταση του προϊόντος γίνεται άμεσα.

Σε περίπτωση ακύρωσης παραγγελίας, αν αυτή έχει αποσταλεί και πριν την παράδοσή της, ο πελάτης επιβαρύνεται μόνον με τα σχετικά έξοδα μεταφοράς.

Η επιβάρυνση αυτή ισχύει και σε περίπτωση ακύρωσης παραγγελίας που, για οποιονδήποτε λόγο, αποστέλλεται στον πελάτη με δωρεάν μεταφορικά.

Δεν αποδεχόμαστε ακύρωση ή επιστροφή παραγγελίας μετά την παραλαβή της από τον πελάτη. Οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων προς τον πελάτη για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να γίνει είτε με πίστωση του λογαριασμού του πελάτη που θα μας υποδείξει υποχρεωτικά με email, είτε να κρατηθεί από την ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ με σκοπό να καλύψει ολικώς η μερικώς την αξία μιας επόμενης παραγγελίας του πελάτη.

Η ΟΔΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΠΕ θα κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η πίστωση του λογαριασμού του πελάτη με το προς επιστροφή ποσόν να γίνει το ταχύτερο δυνατόν, αλλά λόγω των τραπεζικών εργασιών που λαμβάνουν χώρα, τούτο δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί πριν από την παρέλευση 3-4 εργάσιμων ημερών από την οριστικοποίηση του προς επιστροφή ποσού.