Δημητριακά Σνάκ

Εγγραφείτε στο RSS Feed
Δημητριακά Σνάκ

Θρεπτική αξία δημητριακών πρωινού:Τα δημητριακά πρωινού αποτελούν μέρος της καθημερινότητας ενός μεγάλου αριθμού πληθυσμού. Με την κατανάλωση 1 μπολ δημητριακών πρωινού, λαμβάνουμε:

Υδατάνθρακες:Αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής μας, καθώς είναι σημαντικό να αποτελούν το 50-55% των ημερήσιων αναγκών μας (θερμίδες), υποδηλώνοντας το σημαντικό ρόλο που έχουν στον οργανισμό μας. Παρέχουν τη βασική πηγή ενέργειας που χρειάζεται το σώμα μας, με τη μορφή γλυκόζης, ενώ ο εγκέφαλός μας είναι πιο «επιλεκτικός» και καταναλώνει μόνο γλυκόζη.

Πρωτεΐνες:Μπορεί οι πρωτεϊνες να είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης (κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά), όμως και τα δημητριακά πρωινού μας παρέχουν σημαντική ποσότητα φυτικής πρωτεϊνης. Η πρωτεϊνη βοηθάει στην ομαλοποίηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, δηλαδή να μειώνει την απότομη αύξηση του σακχάρου, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει θετικά στο αίσθημα του κορεσμού, με απλά λόγια χορταίνουμε καλύτερα!

Φυτικές ίνες:Συνδυαστικά με την πρωτεΐνη, στα δημητριακά πρωινού συναντάμε και τις φυτικές ίνες. Μάλιστα, όταν τα δημητριακά πρωινού είναι ολικής άλεσης, δηλαδή προέρχονται από ολόκληρο τον καρπό (φλοιό, πίτουρο, ενδοσπέρμιο), τότε τα οφέλη των φυτικών ινών είναι ακόμα μεγαλύτερα. Οι φυτικές ίνες μας χορταίνουν καλύτερα, ενώ ταυτόχρονα παρατείνουν το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Στοιχεία 1-16 από 36

Σελίδα
ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα

Στοιχεία 1-16 από 36

Σελίδα
ανά σελίδα
Φθίνουσα ταξινόμηση