Απήγανος (100 γρ)

2,00 €
Σε απόθεμα
SKU
HER-0084
Με εξαργύρωση 200 Πόντων λαμβάνετε αυτό το είδος ΔΩΡΕΑΝ!
Περισσότερες Πληροφορίες
Ιδιότητες - Παθήσεις Άγχος, Εντερικές Διαταραχές, Κατάθλιψη, Τόνωση
Οργανικό Όχι
Βιολογικό Όχι
Προέλευση Εγχώριο
0
Rating:
0% of 100

Υποβάλετε την κριτική σας στο 100 πόντους. click here για σύνδεση

Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Ο απήγανος λέγεται ότι απομακρύνει τις γάτες, τους σκύλους, τις μάγισσες και τα κακά πνεύματα. Η παράδοση λέει ότι ο Οδυσσέας έδωσε απήγανο στους συντρόφους του για να τους κρατήσει ανεπηρέαστους από τα μάγια της Κίρκης.

Λέγεται ότι βοηθά στην επίτευξη του στόχου μας. Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι έτρωγε απήγανο για να βελτιώσει την όραση και την δημιουργικότητά του.

Το βότανο αυτό συμβολίζει την θλίψη, την μετάνοια, την μεταμέλεια την οδύνη. Το φύλλο του απήγανου ήταν το μοντέλο για το σχέδιο των σπαθιών στην τράπουλα. Σε λογοτεχνικα κείμενα το βότανο αυτό έχει ονομαστεί βότανο της μη αβρότητας. Απήγανο έδινε η Οφηλία στον Άμλετ. Υπάρχουν αναφορές στην Αγία Γραφή για το βότανο αυτό.

Χρησιμοποιήθηκε ως αντίδοτο για τα δαγκώματα φιδιών και άλλων δηλητριάσεων. Ήταν το περίφημο αντίδοτο του δηλητρηρίου του Μυθριδάτη. Οι αναφορές του Αθηναίου λένε, ότι ο τύραννος του Πόντου Κλέαρχος διασκέδαζε με τους ευγενείς και τους αξιωματούχους του στα ανάκτορά του δίνοντάς τους δηλητρήριο που έφτιαχνε ο ίδιος. Εκείνοι όμως ως αντίδοτο έπαιρναν τον απήγανο.

Στην Παλαιστίνη, όπου το καλλιεργούσαν ήδη στα χρόνια του Χριστού. Το χρησιμοποιούσαν κατά των επιδημικών νόσων, ενώ κατά το Μεσαίωνα, η χρησιμοποίηση του απήγανου γινόταν περισσότερο στις μαγικές τελετές παρά στη θεραπευτική. 

Θεωρείται ότι:

  • Μειώνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων

  • Βοηθά στην επιληψία, στην υστερία και στους ιλίγγους

  • Δρα κατά των κολικών

  • Είναι παρασιτοκτόνο των εντέρων

  • Προστατεύει τα ρούχα από το σκόρο

  • Απωθεί κουνούπια και μύγες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο απήγανος είναι ισχυρό τοξικό φυτό γιαυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με μεγάλη προσοχή. Τα πηκτικά του έλαια μπορούν να βλάψουν τα νεφρά και το συκώτι. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να βλάψουν την γονιμότητα. Η χρήση του ως κατάπλασμα πρέπει να γίνεται με σύνεση διότι μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.